9 Haziran 2008 Pazartesi

İRAK'TA İNSAN SUSTU ve OLUM KONUSUYOR !!!

Çocuk uyumasını biliriz. Ya çocuk olduk. Ya çocuk büyüttük. Ya hala
çocuğuz büyüme telaşında.
Uykudaki çocuktan daha güzel ne olabilir. Burası Felluce. Çocuk uykuda, Ölüm uykusuz. Ölüm çocuğun üzerine bomba olup yağıyor. Yumuşacık yastık, kan revan içinde. Bembeyaz örtüsü kıpkırmızı ve dehşet. Dehşet düşmüş çocuğun yastığına. Babası ve annesi geliyor aklına çocuğun. Diyor ki tam beyni parçalanmadan az önce, nasıl izin verdiler buna.

Nasılda babası akıl edemez ki dama düşen bomba ölüm demektir. Nasıl izin verdi babası bu bombalara ve annesi yastığın çıkmıyacak şekilde kan kırmızısı olmasına.
Eve uydu televizyon geleli anlar olmuş. Anlarca da olsa tüm dünyayıgörmüş. Bakmış ki koca koca adamlar Irak'a barış getirecez demişler. Demiş ki babasına baba barış neki bizde yok ve gelecek tanklarla. Salam oğlum demiş.

Salam barış demekmiş ama tanklar Salam dememiş. Bommm, bomm demiş. Pır pır uçuşan helikopterler salam dememiş ve bommm, bomm demişler uykusundaki küçücük düşmanı yastığına yapıştırken.

Koca adamlar yalan söyler mi? Salam dedilerse getirecekler elbet demiş ve barış içinde uyumuş o gece ve son gece. Son gece demiş ki annesine yatarken anne bak baharda geliyor, bu havada barış gelirse beni sakın uyandırma. Madem Salam gelecek, bırak uyuyayım tanksız ve topsuz ve gürültüsüz. Bırak yarın okula gitmim. Bırak ilk dersim barış olsun, salam olsun ve barışı öğrenim ilk.

Sonra uydudan gördüğü dünya geldi aklına. Kadınlar vardı. Erkekler.Çocuklar vardı, kendinden farklı büyümüş. Büyümüş ve barış olmuşlar hepsi.Kendi de barış olacaktı ki o bomba NEDEN düştü damlarına.

Uydudan gördüğü dünyada bir sürü alet vardı. Çalışır ve insanı mutluederdi. Aletler sustu. Ölüm konuştu. Salam sustu. Sessiz bir çığlık koptu fellucedeki evden

Asker helikopterinden bir düşman daha dedi ve bir barışı daha susturdu.Susturduğu barış konuşsa idi Salam Asker abi derdi. Salam sana. Gelmişsin taaa nerelerden yazık sana. senin çocuğun yok mu özlerler seni. Özler çocuklar babalarını, annelerini. Düşlerinden görecek seni çocukların asker amca dicekti susturulmadan önce barış.

Çocukların düşlerine girecekti ki girdide düşlerine parçaladı askeramcası.sağten kafirden amca da olmazdı....
Felluce de ölüm konuştu insanlar yerine ve DAHA dedi. Daha....
Felluceye bahar geldi. Barış oldu ölen tüm çocuklar. ...
Anneleri onları uyandırmayacak. Bırakacaklar ki uyusunlar. İlk dersleri Barış olacak onların. Herkese barışı anlatacaklar ve tanklarla ve helikopterlerle gelmeyecek SELAM'ı.

Hiç yorum yok: